Ja oboŽavam putovanja. Omiljeni "sport" mi je da neorganizovano odem u potpuno nepoznat grad.
Printable View
Ja oboŽavam putovanja. Omiljeni "sport" mi je da neorganizovano odem u potpuno nepoznat grad.
Da li se cesto bavis tim sportom?
Meni je zivot kao onaj film "dani mrmota".....uuuuzas...
Svakog proleća me "zasvrbe" tabani. Bar jednom u dve godine odem negde preko pa makar samo u Budimpeštu.
Ako ne očekuješ kavijar za doručak, uz malo avanturističkog duha moŽeš lako promeniti film (bar na dan-dva). Gde bi najradije putovala?
Bila sam u Budimpesti....ali me vise odusevila StAndreja....
E da i u Grckoj....eto cak sam dvaput presla granicu...
Volela bih prvo u Egipat...mislim da sve znam napamet tamo jos samo da vidim :)))
Sve me interesuje...volela bih ceo svet proputovati....
A dobro uvek mi ostane internet :besan:
St. Andreja - odlična ideja! Tamo nisam bio. Na proleće prvo idem tamo.
I krstarenje Nilom je super, ali treba dosta para. Uopšte, voleo bih da vidim Afriku, pogotovo zelenu Afriku. KaŽu da je JuŽnoafrčka republika najlepša zemlja na svetu.
Bio sam u Grčkoj, Moskvi, Kijevu, Parizu, Švapskoj, Bukureštu ...
Na spisak onoga šte vredi posetiti tokom Života stavljam Moskvu, Moskvu, Pariz, Svetu goru, Petrovgrad (u njemu nisam bio :( ).
Da li si bio na METEORIMA u Grckoj?
Prošle godine sam hteo da posetim Meteore ali je bila uŽasna guŽva za Grčke vize pa sam odustao. Hoće da im ostavim pare i da ih molim za vizu. Neka nađu nekog drugog za to a ja odoh u bratsku Tursku.:D Mrzim zemlje koje moram da molim za vizu!:besan:
Volim KUBU, Maldive, Sejšele...!:)
Kako to da tako dobro poznaješ Egipat?
Tako sto sam jedno vreme citala sve sto ima veze sa starim Egiptom....
Kad budes imao priliku obavezno poseti Meteore....ja sam odusevljena....
Odusevljava me i Norveska....da li si citao nesto od norveskih pisaca?
KaŽu da je Norveška prelepa, ali je previše hladna za moj ukus. U oktobru je već -10.
Imaš li neku fotku sa Meteora?
Imam...
Pa prikači neku lepu
pa imas na netu gomilu......moje nisu bas profi :)
:(
sta je bilo zeka peko?
Bolje su autentične nego kradene sa neta.... :)
Idite na Hilandar ! Video sam puno toga do sada ali ta priroda je neopisiva. Naravno samo za muski rod.
Severozapadni deo USA je genijalan !! Kad govorim o ovom putovanju mislim na spavanje u satorima i samostalno spremanje hrane u prirodi. TREK Tour !!! 14 dana ; 5000 km i dosta izdrzljivosti. Krecete iz grada Seattle--Spokane.....Glacier National Park...Helena....Belgrade...( grad se stvarno tako zove )...Bozeman... Yellowstone National Park....Grand Teton national park...Jackson...Idaho Falls...Craters of the Moon nat. park...Boise...Baker City...Mount St. Helens nat. park...Mt AdamsMt Rainier nat. park... itd sve do Seattle-a.
naravno ali na tudji racun hehehe :eek:
Obozavam da putujem... Volela bih kada bih mogla da obidjem ceo svet.....i dalje....:d To mi je najveci san u zivotu.... I ne mogu da razumem ljude koju ne vole da putuju... pa ja bih volela da odem cak i na severni pol,samo da vidim kako je tamo!!!!!!!!!!!!1:d
Evo za soul iz proverenih izvora-moj brat je bio u Egiptu koliko je bio odusevljen slikao je i poletanje sa tada Surcinskog aerodruma,rado bih ti prikacila slike ali neznam kako se to radi jedino da ti posaljem e-mail,neki na yahoo! ili gde vec imas adress.Kaze da su spremali pirinac na 101 nacin,slatko,slano cak i bljutavih je bilo bar za njegov ukus tako kaze.Ali sve u svemu proveo se extra,isao je preko agencije Ponte-koliko me sluzi secanje.Kako mi je ispricao,(dok sam slike gledala) kao da sam i ja bila tamo,he!Piramide naravno nikog ne ostave ravnodusnim,a doneo mi je majcu "Dolina Nila"super je!!!I male statue Tutankamona,i neke parfeme sto oni prave u malim bocicama!!!:cao:
Мицке упутство како да поставиш слике имаш на линку http://www.srbijauzivo.co.yu/faq.php...chment_explain.
Били би ти сви захвални на сликама! :cao:
Prikljucujem se fanovima putovanja :cool: nadam se da me primate :cao:
Па наравно, Сандалице добро нам дошла! :cao: Ово Сандалица знаћи да волиш да путујеш само у крајеве у којима је довољно топло да може стално да се хода у сандалама? :cool:
Mislim da bi jos volela da odem u Juznu Ameriku,gde nisam bila!:yes:
Рио, карневал, пријало би ми да сам сад тамо! :yes:
Пусто јесте, али прија - овде сам се "сакрила" - Бездан, Дунав
Ja sam zaljubljenik u Dunav. Predivan je u svako godišnje doba! Ne bih mogla da živim u nekom mestu pored kojeg ne protiče Dunav.
:cao:
И ја обожавам Дунав и станујем уз Дунава Али на жалост ако хоћу да прошетам поред њега морам да пређем на другу обалу. Овде код мене је више ђубриште него обала. Понекад се скупимо и покушамо да очистимо, али не вреди :( . http://www.krnjaca.info/galerija/thumbnails.php?album=1
Dunav može izgledati i ovako, kao u BP.
Atačment 2773
Везана за моје дане поред Дунава је и анегдота о Клиници Шварцвалд, срцепарајућој серији која је тада емитована.
Повели смо клинца на излет (бициклом од Сомбора, преко Бачког Моноштора до Бездана) и, као прави просветари школе у природи, почели причу о риби, котлићу, Дунаву, где извире... на шта је дете најозбиљније одговорило знам, извире испод Клинике
Nekim ljudima putovanje je nacin zivota i ne ukljucuje obavezno hotel sa 5 zvezdica i odmor na dalekoj plazi. Postoje brojni nacini da se osete kulturne raznolikosti i da se obogati zivot. Jedan od najboljih nacina je da posmatrate ljude. Komunicirate sa njima, odsedati u hotelima ili ako je moguce u domovima lludi domacina te zemlje, odlaziti u nacionalne restorane, posecivati supermarkete, stadione, pozorista itd. , isprobati i osetiti puls zemlje kojoj si u poseti. Neka mesta zaista mogu da te iznenade, mozes sresti izuzetno prijateljski nastrojene ljude u zemljama o kojima se samo slusalo lose na vestima. Tako da razbi lanac predrasuda i i di da posetis mesta sa dna tvoje liste “kuda putovati” , bices vrlo iznenadjen sta si propustao.
:cao:
E, ovo je i moja omiljena tema! Obozavam da putujem i trenutno svrljam koliko god mi to posao dozvoljava!
U zadnje vreme sam bila u Egiptu, Fuerte Ventura, Grcka, Turska, Tunezija, St.Anton, Pariz, Barcelona... Sledece je za 10 dana...Berlin!
I mogu vam reci...meni nikad dosta! Jako zarazna "bolest".
A Dunav... Dunav je posebna prica... Moji imaju kucu uz dunav... Prelepo. Nisam mogla da odolim...postali smo i komsije.:clap:
...drugovi mi pre neki dan odose na Karneval...(kazu da kad ga napises velikim slovom onda se podrazumeva koji)...ne znam, nekako nikad nisam imao zelju da budem tamo...valjda mnogo ljudi...silikona...privida srece...ne znam, verovatno sam ipak ja u pitanju, ali vise mi se svidja ideja o jednom roud tripu po Americi, recimo...ili obilazak Argentinskih farmi i vinograda...a ako je stvar u ludilu i trosenju velike kolicine novca za kratko vreme...pa naravno Vegas...:cool:
Најмлађа сестра мог супруга је живела у Бразилу 10 година...могли смо отићи, није постојала жеља....
а, ово...довољно се дуго знамо, да би имало сумњала да се твоја жеља неће остварити :)
[QUOTE=Mare;63235]...drugovi mi pre neki dan odose na Karneval...(kazu da kad ga napises velikim slovom onda se podrazumeva koji)...ne znam, nekako nikad nisam imao zelju da budem tamo...valjda mnogo ljudi...silikona...privida srece...ne znam, verovatno sam ipak ja u pitanju, ali vise mi se svidja ideja o jednom roud tripu po Americi, recimo...ili obilazak Argentinskih farmi i vinograda...a ako je stvar u ludilu i trosenju velike kolicine novca za kratko vreme...pa naravno Vegas...
Karneval je od danas prosao! jedva sam docekala danasnji dani i sad sam :clap:
Imas pravo, neces nista propustiti!:ziveli:
Imam jednog druga koji se bavi vinogradnjom i sef je u jednom poznatom nemackom vinskom podrumu. On je bio poslovno nekoliko meseci u Argentini/Mendozi i okolini. Svake nedelje je slao celom drustvu report dozivljaja. Jako je bio odusevljen i po njegovim pricama, mogu samo da ti preporucim da tamo odes i sve vidis. Steta da neznas nemacki, poslala bi ti inace njegove price(naravno uz njegovo odobrenje). Uzivao bi u prici iz njegovih dozivljaja sa Argentincima i o komentaru o njihovim odlicnim vincicima i naravno u njegovom stilu pisanja. Ja imam u mom malom vinskom podrumcicu, osim drugih vina i Mendozu, moja omiljena kapljica.;)
Inace, sto se tice Road-Movie, vao, ne pricaj nista:((zamenila bi za Paris u svakom slucaju):rolleyes:, momentalno se osecam ko u kavezu. Kako bi htela da izletim negde bez cilja u nekom malom VW-busu ili camp-auto ili motorom kad bi bilo ko da ga vozi:cool:, onako ko nekad kada su ljudi jos znali sta je zivot:d. Kada bi imala jednu vremeplov masinu, otisla bi u to "easy" vreme da ispitam da li imam pravo ili se varam:izgubljen.:)
Vegas, trosi isuvise puno energiju! grrr ... sve te lampice :nono:pa snobovi ...
[media]http://www.youtube.com/watch?v=V7tuUG6dLv4[/media]
[QUOTE=JO;63269]Па има решење и за то. http://translate.google.com/ Не може да дочара лепу причу, али може да помогне.
Јуче сам се дописивао са Грком на Грчком. Наравно, прво се извинуо за лош Грчки (који знам само да читам, али не разумем ништа). Човек ме је разумео и ја њега. :lollol:
Послић је успешно завршен на обострано задовољство! :banana: :flex:
вау....хвала, Газда....:clap::clap::clap: већ убачено у Bookmarks
[QUOTE=Dejan;63285]:lollol:Ha,ha ... pa taj automatik prevodilac je katastrofalan ali bar sam se nasmejala i malo zaigrala, ha, ha sta sve zna da ispadne u jednoj recenici, nesto sto uopste nisi napisao, sa ovim prevodiocem mozes da izazoves ratove:cold::rolleyes:, zbog nesporazuma:happy0194:. Meni je upalo u oko da se cak velike firme koriste tim ili slicnim automatskim prevodiocem, kao naprimer firma Micro Soft(???)neverovatno, pa oni bar nemoraju da stede za jedan dobar, profesionalan prevod? Ipak, ja ovo nebi preporucila za duze tekstove ali onako, kratke recenice od dve, tri reci moze:rolleyes: za biznise kao sto ti radis, jeste, OK je!:cao::)
[media]http://www.youtube.com/watch?v=qLkmbLoaORU&feature=related[/media]