U originalu postavio/la
dzoker
ne znam kako to srpski jednostavno da te pitam.ranije je u preduzećima a trebalo bi i danas da postoji, samo što privatnici barem oni mali to ne praktikuju, elem, postojala je sistematizacija radnih mesta tj. Da svaki radnik tačno zna šta mu je posao do u najsitniji detalj i za koji deo posla je odgovoran, ja sam recimo dok sam radila u državnoj administraciji imala najviše tih radnih zadataka, tako da sam morala ostajati i prekovremeno da radim iako mi za to nije bilo plaćeno na kraju sam morala da odem odande jer sam bila izložena mnogim pritiscima i radnim zadacima koji u opšte nisu bili iz mog domena ni stručnog, a ni radnog mesta, pa sam na kraju radila posao za troje umesto za jednog.podstaknita time napisala sam jedan stručni rad koji sam i odbranila u kom sam dokazala hipotezu da ne ravnomerna raspodela radnih zadataka vodi u mobing prema jednom zaposlenom (slučajno ili namerno!?)- i da je moguće dokazati mobing na radnom mestu po tački ‚‚pun sto- prazan sto‚‚ i bez svedoka tj. Kolega koje ce posvedociti u tvoju korist.
Pošto je oblik poslovanja dejanove firme malo specifičan,podstakla me je ideja da bih mogla da pokušam da napišem još jedan rad (ako uspem da ‚‚proguram‚‚ temu i hipotezu na faksu) .možda je ipak trebalo njega da pitam pošto je on vlasnik ali me je zaintrigiralo to tvoje radno mesto s obzirom na naziv istog.
Da me dejan pogrešno ne razume necu dokazivati mobing vec mogucnost raspodele radnih zadataka u ovako specifičnom poslovanju.Čista teorija sa pomoći iz prakse.:ziveli: