добро јутро, добро јутро:cao:
Printable View
добро јутро, добро јутро:cao:
Ма, каква хајдучка трава....ево једноставне вежбе прстима, елиминише стрес 100%
ДАЈЕ СЕ НА ЗНАЊЕ!
Стигла нова прича на Београдац! http://beogradac.com/PLANINARENJE/mont-blanc-2010.html :yes:
Пс. Јо како се даје се на знање изговара на швапском? :izgubljen
Све то зависи из ког угла гледаш. Велики део гастарбајтера које можеш да нађеш на Крстарици ради помоћне послове.
Колико знам 20. веку су била два велика таласа у којима су људи одавде отишли у Швапску. Први је био крајем шездесетих кад су Швапској били потребни радници. Њих највероватније нећеш наћи на форуму, а њихова деца ако се нису вратила, сада су више Швабе.
Други талас су они који су отишли током ратова деведесетих. Немачка политика је имала велики утицај и на ратове и на економију овде, а то су два главна разлога зашто су ти људи отишли тамо. Није ни Немачка, која их је примила, наивна у целој причи.
Da, tacno je da mnogi rade pomocne poslove ali i mnogim Nemcima ne preostaje nista drugo i rade isto takve poslove i svi su socialno osigurani, pa cak i oni koje nista ne rade su socialno osigurani. Cak i takvim koji nista ne rade je puno bolje u D nego sto bi im u domovini bilo. Zivot nije lagan ni ovde, pored svega onima koji ne znaju jezik i koji se tesko integriraju u drustvo:(...(ili koji se uopste ne zele integrirati:besan:). Evo setila sam se jednog dogadjaja: U jednom supermarketu na blagajni, cujem jednu Ruskinju kako kaze na jako, jako losem nemackom jeziku, pokazivajuci neke flase za ciscenje WC - solja : "U mojoj zemlji sam bila hemicarka a ovde kupujem hemijska sredstva da drugima perem klozete!" Verovatno zena nije znala koliko Nemacka ima bezposlenih hemicara i da ce sa tako losim poznavanjem jezika malo sanse imati naci posao u njenoj struci.
Ja nisam tvrdila, nego ste sami zapazili da je ovde na mom Siriusu:rolleyes: "normalno uredjena drzava"! To "normalno" smatram relativnim i mogla bih o tome da diskutujem od jutra do sutra:rolleyes:. No, neka ostane tako kako vi mislite "normalno uredjena drzava", jer u principu, uporedjujuci sa Srbijom i drugim drzavama iz istocne Europe, je ova drzava stvarno, "dovoljno", "normalna":o ... vredan, radni narod ima ovde bolje sanse i nemora bas svako jutro da se pita, kao sto se Pesma pita(citiram): "Svako jutro se pitam, hoce li u ovoj zemlji poceti normalno da se od svog rada zivi? ... "
Sve je to tacno sto si rekao samo nije tema bila ;)... niti se time moze opravdati da neki nasi koji ovde u D, zive, psuju kanclerku Merkel da je ko drugi Hitler i od prilike na tom nivou psuju, globalno, sve Nemce ili kako ih nazivaju podcenjivajuci "Svabe":besan:! Ja sam protiv Merkelove politike, uopste protiv CDU-FDP ... ne podnosim Westerwelle ali nikada mi ni na kraj pameti nebi palo da ih uporedjujem sa Hitlerom i na taj nacin vredjam:eek: ... nas srpski svet jednostavno nema nivoa ... ne razmisljaju sta pricaju ... i bas ko sto stara poslovica kaze: "ja njemu hlebom a on meni kamenom" ... eno ih tamo sede na krstarici i psuju ... za dve-tri godine nabili oko deset hiljada napisanih poruka:eek: i ja se pitam, odakle im bre toliko vremena u ovoj drzavi za koju se tvrdi, da su im stanovnici vredni?:besan:
ма, да, ЈО, све ми нешто личе на мене, глупачу...боље да нисам написала толико порука, него искористила време и богато се удала :p:rolleyes:;):cao:
Шалу на страну, лубеницу сам "зезнула", купила шприц, али нисам знала да посебно треба купити иглу, па је после ручка била само обична лубеница. Тек, неће проћи сезона, а да то не испробам. И времена и воље и друштва.
Сада, управо, савијам прву сарму, од киселог купуса са моје терасе. Сервирам га ујутро у кафани у десетхиљадаинекојпоруци :d:ziveli:
добро јутро, добро јууутроо:party0011::party0011:
Обећах пројицу, сармицу :ziveli:
mmmm ... lepaaa sarmaaa :)
... a ja bas pojela ovo ovde ... ;)
... :lollol:, ne valda i ti Plantaze ... deset hiljadaaaaaa :eek::eek::eek:...
... ali kao penzionerka mozes a mogla bi jos vise jer, lepo je:ziveli: ... u svakom slucaju bolje deset hiljada poruka pisati, nego toliko carapa strikati ...:happy0194:
.... nego, salu na stranu. Nadam se da je stvarno bila sala i da znas da nema nikakve veze sa tobom i sa ostalim pristojnim forumasima i da mi je uglavnom svejedno ko je koliko poruka napisao! Pa i ja volim biti ovde i dopisivati se:). Nego, rec je o nekim nasim srpskim penetrantnim gastarbajterima - forumasima sa krstarice. To su ljudi koji ovde u D dobro zive, neki rade nesto, neki ne rade nista ali uglavnom svi dobro zive, bolje nego sto bi pod istim uslovima u domovini ziveli ... to sve mogu zahvaliti ovoj drzavi i njenom drustvu. Umesto toga se ta penetrantna gomila govedi bezobrazi i pljuju na drzavu i drustvo koje im omogucava pristojan zivot:(. Vec koliko sam se puta pitala: ako im nije ovde dobro, zasto se ne vrate u domovinu ili ne odu negde gde ce im biti bolje?:ljutko:
Ali dosta o tome, nego ti meni drzi sipke da ne zaglavim danas ovde negde :cao:... CMOK, zurim .... pa-paaaa!
У свему се слажем са тобом.
Само знам и да су током санкција обични људи одавде имали проблем да оду у Немачку. Са друге стране мислим да нема криминалца који није без проблема шетао и Немачком и осталим земљама ЕУ.
Док су "били против" Милошевића обезбеђење Немачке амбасаде је водила фирма странке која се звала ЈУЛ. На челу те странке је била Милошевићева жене, а ту фирму водили криминалци. Није могуће да БНД и немачко министарство иностраних послова то нису знали. Уз посредство људи из те фирме је могла да се добије виза без проблема.
Немачкој је из неког разлога одговарало да прима криминалце и необразоване, да плаћа пулене Милошевићеве супруге, а са друге стране малтретира обично становништво.
Примали су Немци и високообразоване, али они углавном неће да их пљују по форумима пошто имају преча посла.
Супругина другарицом која студира у Немачкој је прошле недеље била у послицији за странце. Тамо био неки тип који није разумео да га питају колико дуго живи у Немачкој. Каже, доводили су све који знају било који други језик, али тип никог није разумео. После пола сата некако је схватио шта га питају и једва одговорио да живи 20 година! :d