Ne bih da tvrdim nista iz ove perspektive, sve je moguce, pa cak i to da je ovo odlican strateski posao za zemlju...
Ono o cemu ja mogu da pricam je licni osecaj o ovoj stvari a on je da mi ovo mnogo smrdi...
Sta mi smrdi, pre svega to silno natezanje oko tricavih (za Gasprom jesu tricavi) par stotina milona dolara i isto toliko, tuznih par stotina miliona za investicije iako je potrebno bar milijardu i dvesta miliona (po ekspertskim procenama) najmanje.
Smrdi mi to natezanje oko garancija da ce taj gasovod na kraju biti izgradjen i pre svega da ce biti magistralni sa dovoljnim protokom. Zasto mi to smeta, pa racunam ako imam nameru nesto, zaista da napravim i to obecam, a opet to je i moj stateski i finansijski interes, nema razloga da za to ne dam i pismene garancije a ne "casnu rec".
Smeta mi taj 51% iako su sa vecinom u okruzenju potpisali na 50% i smeta mi ta posrednicka firma kojo treba davati dodatnih 5%, racunam da je to lova za oligarhe koji su ovo i omogucili, pre svega Ruske ali i nase.

I na kraju smrdi mi to sto je posao ugovorio magistar!!! Velja Ilic !!!

Ma nije se utalio, kao ni za Horgos- Cacak autostardu

i gdin Popovic odavno, glavni Kostunicin finansijer uz Lazarevica pa na kraju, najvece zasluge za "parafiranje" ovog ugovora ima i sam dr Voja Kostunica mada ce se u skorijoj buducnosti ispostaviti da
nije bio obavesten.
O da kad vec pricam o licnom osecaju...smeta mi bre i ta oholost kojom su "ruski pregovaraci" nastupili, kao "ako hoces, hoces, ako neces ne moras... vi potpisali, ne vidim u cemu je problem..." Verujem da je Sojgu takav i prema svom narodu, napunio se brate pa mu se moze, ali brate takvo ponizavanje smo do sad doziveli samo od neprijatelja a evo sad i od "brace".
I dalje cu ja navijati za ruske atleticare i hokejase na Olimpijadama, nema problema, samo se nadam da ce i nasa deca imati taj osecaj slovenske, bratske solidarnosti kad odrastu...licno mislim da ovog puta, kao i u skorijoj istoriji , taj osecaj bio jednostran.

Daj Boze da tu smrdi samo Velja...