Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 10
Tema: Синацилин
-
16-01-2009, 20:02 #1
Газда
- Datum priključivanja
- Nov 2001
- Poruka
- 7,298
Синацилин
Мада у медијима стално причају да треба избегавати антибиотике, Катарини су преписали Синацилин, антибиотик на бази пенецилина. Пошто нисам сигуран да ли је алергична, капнули смо јој по мало иза увета и на надлактицу и проверавамо да ли ће доћи до реакције.
Да ли је то добар начин провере да ли је алергична?
-
16-01-2009, 22:33 #2
-
17-01-2009, 00:13 #3
Газда
- Datum priključivanja
- Nov 2001
- Poruka
- 7,298
-
17-01-2009, 12:10 #4
Moj brat i snaha su zbog takvih stvari prebacili mog bratića kod privatnog pedijatra,taj lekar kaže da tako maloj deci ne trebaju takvi lekovi već čajevi i vitamini da bi se organizam sam odbranio i stvorio imunitet.Mali kada ima temperaturu zaista ne pije ništa i brzo ga prođe za tri-četiri dana, kada ima tako upaljno grlo pije čaj od belog sleza i sirup,nos mu ispiraju sa morskom vodom,pravo da ti kažem ta morska voda (šalju mi je sa mora) meni dosta pomaže i kod alergija, ne znam u čemu je fazon ali radi posao.
-
18-04-2009, 17:52 #5
- Datum priključivanja
- Apr 2009
- Poruka
- 6
Sinacilin
To je nepouzdan test.Inače u praksi se ne rade probe na peniciline.S obzirom da će uzimati peros terapiju,pa i ako dođe do alergijske reakcije,obično će se manifestovati u blažem obliku.Rijetko će se razviti anafilaktički šok.
-
18-04-2009, 18:08 #6
Газда
- Datum priključivanja
- Nov 2001
- Poruka
- 7,298
-
19-04-2009, 10:29 #7
- Datum priključivanja
- Apr 2009
- Poruka
- 6
Sinacilin
Naravno da daje,ukoliko postoji indikacija,a to znači upala grla ili druga upala koja je vjerovatno bakterijske etiologije. Statistika pokazuje da je u oko 25% slučajeva upala uzrokovana bakterijama.Bilo bi idealno da se radi bris grla ili brzi test na streptokok kako bismo odredili sa velikom vjerovatnoćom ima li potrebe za antibiotikom ili ne. Međutim to je nepraktično da se radi i često teže dostupno većini pacijenata pa se ne radi rutinski. U svakom slučaju vaš ljekar je taj koji na osnovu pregleda procjenjuje potrebu za antibiotikom. Vrlo su rijetki teški oblici alergija kao što je anafilaktički šok, najčešće se javi osip po koži kada treba prekinuti sa daljim davanjem lijeka i biće sve uredu. Istina je da se u praksi antibiotici dosta "zloupotrebljavaju",pa se daju i kad treba i kad ne treba, a razlog tome je što nismo u mogućnosti da svakom pacijentu radimo bris ili drugi način testiranja, pa ljekar na osnovu pregleda (što je subjektivno i zavisi od iskustva ljekara) odlučuje o tome. Dakle, rutinski se ne rade alergo testiranja, a alergije se ne mogu predvidjeti.
-
19-04-2009, 11:15 #8
Газда
- Datum priključivanja
- Nov 2001
- Poruka
- 7,298
-
11-09-2010, 19:43 #9
- Datum priključivanja
- Sep 2010
- Poruka
- 2
limunada samo hladna limunada bez šećera
Poslednji put uređena Dejan : 11-09-2010 u 20:34
-
05-10-2010, 13:39 #10
Mislim da je ova terapija glupa i da je besmisleno davati generalne savete. Moj laički komentar je ovakav:
Tuširanje hladnom vodom? To se koristi za snižavanje telesne temperature. Upala grla nije uvek povezana sa povišenom telesnom temperaturom.
Povišena telesna temperatura je prirodni način da se organizam izbori... i u koliko želite da sprečite da ste često "prehlađeni", moje iskustvo govori da veštačko snižavanje temperature treba odlagati što je više moguće. Naravno, naročito kod dece, potrebo je konstantno pratiti da temperatura ne skoči preterano.
Veoma hladne stvari u vezi krajnika, medicina preporučuje nakon operacije krajnika. Iako možda zvuči logično da se upala leči hlađenjem, ja lično sam protiv toga da se iritirana sluzokoža dodatno iritira velikom temperaturnom razlikom...
Tečnost u većim količinama zvuči ok iz više razloga. Počev od "mehaničkog" smanjenja koncentracije bakterija...
U svakom slučaju, ne testirajte ove recepte na sebi, već pokušajte da nadjete dobrog lekara koji neće koristiti uopštene terapije, već će terapiju prlagoditi vašem konkretnom problemu.Preporuka meseca: Sad ovako zovem inostranstvo...

Odgovor sa citatom ove poruke