![]() |
|
|
|||||||
| Registracija | Igrice | Radio i TV | Uputstvo | Lista korisnika | Kalendar | Pronađi | Današnje poruke | Označi sve kao pročitane |
| Pregled rezultata glasanja: Verujete li da postoji crna i bela magija? | |||
| Verujem |
|
27 | 45.00% |
| Ne verujem |
|
16 | 26.67% |
| To su izmišljotine i predrasude |
|
9 | 15.00% |
| Da, i ja sam iskusio posledice |
|
8 | 13.33% |
| Glasova: 60. Ne možete učestvovati u ovom glasanju | |||
![]() |
|
|
Alati vezani za temu | Pretraži ovu temu | Vrste prikaza |
|
|
||||
|
||||
|
Verujete li u crnu i belu magiju?
Neki "stručnjaci" iz tih oblasti tvrde da je Balkan, posebno Srbija, leglo ogromnog broja crnih magova... Većina ljudi to smatra tabu temom i ne Želi da priča o tome. S druge strane dosta ljudi smatra sebe Žrtvama delanja zlonamernih ljudi... Ima li istine u tome? |
|
|
|||
|
|||
|
Bilo tabu tema ili ne, postoji nema dileme. Pitanje koje treba postaviti i naći odgovor jeste kako se boriti protiv toga?
Znam da u našoj crkvi hoće da pročitaju molitvu protiv crne magije i zlih čini. Dakle čim postoji molitva koja se čita kao zaštita od crne magije, logično je da postoji i crna magija na Žalost. Lično mislim da se istom bave ludi ljudi koji su zli. Opet postoje neki drugi ljudi koji su beli magovi, mnogi od njih se bogate na tudjoj muci, a ljudi ko ljudi, što je potpuno prirodno traŽe pomoć kada im je teško svuda. Ono što je vrlo zanimljivo jeste, da li čovek moŽe sam nekako da se zaštiti od zla, odnosno koji je to stepen duhovnosti koji pruŽa takvu zaštitu, kako do toga stići...? Mada kaŽu PROJAVILO SE ZLO, DA BI SE PROJAVILO DOBRO. Dakle ništa nije slučajno... Poslednji put uređena Nena : 30-09-2003 u 16:21 |
|
|
||||
|
||||
|
Ne mogu da tvrdim da li postoji ili ne postoji, ali mislim da sam se u Životu susretao i sa nečim takvim. Čak su mi u ruke dospevale neke knjige na tu temu, koje nisu bile sa ovih prostora. Ono što mi je skrenulo paŽnju u toj literaturi (mada kaŽu: "jeretičke knjige ne čitati") je da se tzv. magovi (i crni) sami štite od uticaja sila o kojima se ne govori ničim drugim nego molitvom.
Naš narod o svemu tome lepo kaŽe: NI U GORI O Z** NE GOVORI
|
|||
|
|||
|
Ne znam koliko je Srbija zemlja "strucnjaka" magijskih oblasti ali sam siguran da je Srbija zemlja vernika u takve stvari, koliko smo samo Kleopatri, Zorki, .... i kojekakvih drugih spodoba imali.
Zalosno je cuti, za to do sada nisam znao, da sada u crkvi postoje molitve protiv crne magije, toga ranije nije bilo, i nasa crkva te stvari nije priznavala. Ali kako u Srbiji veci broj ljudi veruje u kojekakva bajanja nego u Boga, zalosno je ali logicno cuti da je nasa crkva poklekla tome. Bolje je nekoga ubediti da su to gluposti nego mu molitvom potvrditi da te gluposti postoje. |
|
|
||||
|
||||
|
Pa s obzirom da sruge vere ne samo da priznaju crnu magiju, nego je i koriste, dobro je što je naša crkva rešila da pomogne ljudima i počela s molitvama. Treba lečiti ljude makar bili i hipohondri...
|
|
|
|||
|
|||
|
Za svrhu lecenja "magije" ili ti sugestije i autosugestije bi se mozda slozio sa tobom.
Pojedini nadrilekari su imali velikog uspeha u lecenju koriscenjem sugestije i razvijanjem autosugestije. Ali to znaci apriori priznavanje postojanja "neceg" s cim ne mozemo svi da se slozimo. Ja bih ipak ljude lecio odbacivanjem zabluda a na verovanjem u iste. Ako kod nekoga odbacimo zabludu da mu je komsija bajao, ili da mu je i bajao ali da to ne moze proizvesti posledice po njega ukoliko on u to veruje. Ako mu pomognemo molitvom, tada ce nam dolaziti sa problemom i kad komsinica iz susedne zgrade na 3 spratu sprema pekmez od sljiva. |
|
|
|||
|
|||
|
Stepi,
zao mi je sto cu morati da ti kazem da si vrlo neinformisan. Molitve postoje oduvek, a molitve koje stite od zla kao sto su crna magija, uroci, vradzbine i bajanja, nisu neke nove molitve. Crkva ne podleze, makar kada su molitve u pitanju trendovima. Zahvali se Bogu, sto nisi spoznao da postoji crna magija, kao i da lako mozes biti zrtva iste. Mada, to covek vrlo tesko i ukapira... P.S. Danas moja komsinica sprema dzem...
Poslednji put uređena Nena : 02-10-2003 u 16:57 |
|
|
|||
|
|||
|
Izvor gore navedenih informacija, a vezanih za magiju, su svestena lica Zrenjaninskog i Novosadskog okruga. Sa kojima sam pre nekih 5-6 godina pricao na tu temu jer mi je bila veoma interesantna. Tema je doduse pocela od katolicke inkvizicije ali se zavrsila upravo magijama, vradzbinama i bajanjima.
U Boga verujem u magiju ne, pa je verovatno iz tog razloga i nisam okusio. Ali ajdemo iz pocetka, koji los dogadjaj koji nam se desi, cemo naprimer pripisati crnoj magiji. Cuo sam razne price ala "dobio sam otkaz, koleginica mi je bajala", ili "ne mogu da nadjem decka ili devojku", "... Ovako nesto je za mene neprihvatljivo, dajte mi primer koji ce me ubediti u njeno postojanje, a da nije nesto potpuno prirodno i sto se ne desava generalno. |
|
|
|||
|
|||
|
Moram sebe da demantujem, ponovo sam se raspitiao, sada mi nije bas sve najjasnije. Nasa crkva ima molitve protiv uroka, vradzbina, bajanja,..
Nisam uspeo da shvatim sta je sta, jedan deo gore pomenuti je "priznat" ali kod crne magije vezano za crne i bele magove postoje neki problemi, tj crkva se sa nekim delom ne slaze. Mnogo ovo komplikovano, ja mislio da je to sve isto. |
|
|
||||
|
||||
|
Aaaaaaa, tu smo dakle...
Ima nešto, ima, ima, ima vatre, ima dima...
|
|
|
||||
|
||||
|
Svi smo svedoci da oko nas zaista postoji dobro... Ali na Žalost i nešto drugo... BoŽe sačuvaj i sakloni...
|
||||
|
||||
|
Pa trenutno, na Žalost, zlo pokušava da pređe u vođstvo.
NE DOZVOLIMO TO !!!
|
|
|
|||
|
|||
|
100% sam uverena
lćććććććććććććććććććććlllllllllllllll
Poslednji put uređena maja496 : 14-10-2007 u 17:24 |
|
|
||||
|
||||
ja verujem da postoji ali neznam mnogo o tome.čuo sam da nema razlike između crne i bele magije kao magija je magija,ali stvarno ne znam puno o tome.
|
|
|
|||
|
|||
Poslednji put uređena Pepeljugica : 29-08-2005 u 23:33 |
![]() |
| Alati vezani za temu | Pretraži ovu temu |
| Vrste prikaza | |
|
|