![]() |
|
|
|
||||
|
||||
na sta li me podseca ova eksplozija boja...e sad kad sam se setio, vidim da tu i nema toliko slicnosti , sem sto je kolorit slican....i mozda to sto je ovde u pitanju balkanski New York...![]() ...i mozda je to sve kako treba, ista snaga , sa manje inventivnosti, slicna poruka, ali svedenija, bez detalja, ali ipak dublja, ostavlja prostora oku da prosledi dozivljaj, malo, i do mozga......to mu dodje logicno, jer umetnici se obracaju razlicitim odijumima, tamo "neki to vole vruce"...a ovde samo podgrejano...i da se pojasnim, to je kao kad popijes dobru, domacu, rakiju... malo zagolica dok klizi niz grlo, ali u zelucu izazove pozar... ...dok bourbon natopi nepca aromama, i isposcen sidje direktno do besike...i dalje...![]() ...znaci...ne toliko poznat, mladi, autor Borko Petrovic...i njegov Beograd... ![]() http://www.srbijauzivo.rs/attachment...47452695952632 ...i da me moja drugarica JO ne shvati pogresno, zaista sam uzivao u "bourbonu" koji si nam servirala, ali lokal patriotizam je ovog puta, jaci od mene...
Poslednji put uređena Mare : 09-09-2009 u 02:12 |
|
|
||||
|
||||
|
...i na kraju za vas za vas, devojke, posto ste sve "Lale", ovi lepi tulipani...isti autor...
http://www.srbijauzivo.rs/attachment...1&d=1252455574
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
.. веома лепо.... ..Хвала ти пуно што си нам "свратила"..Сврати чешће.. ..![]() И порука за све : ставите све што вам се допада "овде" и напишите како то доживљавате, на свој начин, из срца... Нисмо ми овде критичари уметности..већ... љубитељи...![]() ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Поздрав за Марета!
Хвала што си нам свратио и хвала за "лале"!
|
|
|
||||
|
||||
|
Надежда Петровић
Жао ми је што нисам успела да пронађем слику већег формата...
али..Без обзира.. Слика је прелепа...
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ah, vidi, vidi ... a vec sam se pitala, gde je kultivirani Patak, nema ga na ovoj nasoj maloj " vernissage d 'art" ... i eto, sta je telepatija! Kvak ... kvak ... ![]() Tovarisu, patriote Kvak , necu te pogresno razumeti. Zadovoljna sam i iznenadjena videci ove slike i prvom prilikom kada dojem u Bgd poseticu galeriju tog mladog umetnika(ako je ima ). Meni u stvari nije vazno da li je New York ili koja druga metropola, nego divila sam se tehnici i bojama kojim su se umetnici koristili. Mislim da bi i "moj" mali Sombor divno izgledao pod njihovim penzlama, isto tako i pod penzlicom ovog beogradskog umetnika...lepo je stvarno ... hm.. pa mozda ce jednom i on ovo procitati i ko zna, isto koju sliku somborskih sokaka uveciti - potopiti ih u boje u kojima jos nikada nisu plivali. ![]()
|
||||
|
||||
|
Iskrice, lepa ti je slika zetve! Ti si skroz-naskroz tradicionalna!
Lepo![]() Evo mene opet ... Dalija necu vise kaciti, nema ko nezna njegove slike, njegove nebeske slonove i otopljene satove i td ... sada cu zakucati nesto drugo!
|
||||
|
||||
|
Citat:
Хвала ЈО! Драго ми је да ти се свиђа!![]() Што се тиче закуцавања... Само изволи!![]() Свиђа ми се и твој избор!![]() п.с. Чека те пићенце на мој рачун у кафанчету зато што си толико вредна.. ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Hvala na lalama Patak!
![]() Patka sa lalama, Jane Simmons
|
||||
|
||||
|
Ovaj oblik umetnosti se naziva Graffiti-Writing. Istorija graffita pocinje negde oko 1968 god. u americkim metropolima, gde se u javnosti sarene poruke po zidovima skrabale. Vec odprilike od 1980 god. graffiti je priznat kao umetnost, koja se nesme uporedjivati sa nemastovitim skrabanjima nekih vandalira
.
|
||||
|
||||
|
Vidjeno u Beogradu na fasadi jednog fakulteta.
|
||||
|
||||
|
Jedan od mojih omiljenih umetnika, pionir te hip-hop kulture je Kaith Haring(1958-1990) koji je njegovu umetnicku karieru zapoceo graffitom. Evo ovde cu predstaviti nekoliko njegovih radova.
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
|
Само кратак коментар, и идем!
Свака част! Супер си се сетила.. Иначе, и ја сам љубитељ зидног сликарства, а знам да се овакве слике на зидовима називају код нас још и мурали.. И пре свега, допада ми се њихов смисао, тј порука коју скоро сваки графит носи.. Као и живост! Ето, толико од мене!Нисам могла да одолим а да се не одушевим шта си се сетила ово да "окачиш" .. ![]() ![]() .. А сад, идем! Поздрав! |
![]() |
| Alati vezani za temu | Pretraži ovu temu |
| Vrste prikaza | |
|
|
Uplata Skype kredita iz Srbije
Agencija za Razvoj Interneta ARIN
Skype Srbija - Neograničeno telefoniranje
Skajp kredit
Opšta bolnica Belmedic
Zavarivanje - Inženjering u zavarivanju
Solarni paneli Crna Gora